10:45

Aspudden/Årsta

Referat: Essinge IK 1 - Aspudden/Årsta

Härlig start!

Efter något trevande spel i början av förrsta halvlek så började vi hitta varandra. Mestadels av spelet spelades på motståndarnas planhalva och på mittfältet. Det märktes att vi alla var lite ringrostiga efter sommarlovet, vi speglade motståndarnas spel (höga bollar och röjningar) en hel del innan vi började spela vårt.
Dagen till ära stod i första halvlek Ellen A i mål. Vilket hon gjorde galant!

0-0 i första halvlek .... och ett bortdömt mål, vi hade övertaget.

Andra halvlek fick vi se ett helt annat EIK (alltså de vanliga) passningarna satt rörelsen i laget hittades, efter 3 minuter mål av Ellen A! Jo, Estrid stod i mål i andra, vilket hon som vanligt gjorde exemplariskt.

Kort därefter ett mål till till EIK, av Nova. Sedan hade de andra laget tur... mycket tur, vi hade säkert 5 farliga målchanser, hörnor i oändligheten. Men 2-0 till EIK hölls ända i slutet.

De sista 10 minuterna på matchen var helt fantastiska, passningar, brytningar, rörelsen i laget och uppspel. Precis som vi slutade vårsesången ... eller till och med bättre. Alla kämpade till max och stämningen var på topp, det märktes att tjejerna saknat varandra och fotbollen, vilket resultatet aven visade.